Podle čeho vybírat správně padnoucí podprsenku?

Takto poznáte špatně padnoucí prádlo

Velikost podprsenky je naprosto zásadní – a když se v ní jednou zorientujete, budete mít vyhráno. Konec bude nepříjemným pocitům uprostřed dne, kdy vás podprsenka tlačí nebo byste si ji nejraději okamžitě vyměnila za jiný kousek.

Víte, jak poznáte, že vám prádlo rozhodně nesedí?

  • Například tak, že po zvednutí rukou se podprsenka nekompromisně vyhrne směrem vzhůru a nesedí, kde by měla.
  • Další znak, že je něco špatně, je ten, že se kostice nachází příliš nízko nebo že vám odstávají košíčky.
  • Nevhodné jsou i podprsenky způsobující otlaky a zařezání látky do kůže.

Jdeme se měřit

Už tedy víme, co nechceme. Nyní si prozradíme, jak na správný výběr spodního prádla. Podprsenka totiž musí padnout jako ulitá!

Nejprve si nachystejte krejčovský metr a postavte se před zrcadlo nebo o asistenci požádejte další osobu. Pro pořízení správně padnoucí podprsenky je podstatné znát dva údaje:

  1. obvod pod prsy,
  2. obvod přes prsa.

Pro měření obvodu pod prsy se natočte z boku

Abyste si změřila obvod pod prsy s pomocí zrcadla, nastavte se k němu bokem. Tak si pohlídáte, aby byl metr po dobu měření umístěn v linii prsou i na vašich zádech. Samozřejmě nechcete, aby se metr prověsil a vy jste si opět objednaly nesprávnou velikost. Obvod pod prsy se měří ve výdechu a metr musí tělo těsně obepínat. Elastická vlákna podprsenky se následně přizpůsobí vašemu dýchání.

Obvod přes prsa se měří v nejširším místě hrudníku

Každá tabulka velikostí podprsenek potřebuje údaj o obvodu přes prsa. Při měření si ohlídejte, abyste měly metr po celé délce natažen rovnoběžně s podlahou. A kde vlastně měřit? Obvod přes prsa se měří v nejširším místě vašeho hrudníku, tedy zhruba v oblasti bradavek. U měření byste měly stát rovně a metr by vás měl obepínat, nikoliv stahovat. Spodní prádlo změříte jednou – a poté již budete vědět, jaká velikost je pro vás vhodná.

Vybíráme typ podprsenky

Při výběru podprsenky si dále budete potřebovat odpovědět na otázku – jaké košíčky si budete přát. Dámské spodní prádlo nabízí mnoho kategorií.

  • Push-up podprsenka pozvedává a tvaruje ňadra, a často se v ní nachází vyjímatelné vycpávky.
  • Podprsenka typu balconette zvýrazní především horní linii prsou, a zároveň jim poskytuje dostatek opory.
  • Dekoltka neboli plunge podprsenka vytváří maximálně plný dekolt a hodí se do hlubokých výstřihů.
  • Sportovní podprsenka se vyznačuje tím, že i během fyzické aktivity nabízí dostatek opory a udrží prsa na svém místě.

A co kostice?

Kostice jsou součástí většiny klasických střihů podprsenek. Mají zde jeden důležitý úkol – jsou zodpovědné za podporu prsou. Aby ale tuto funkci plnily správně, nesmí se do prsu nikterak zařezávat, tlačit nebo naopak odstávat. Konec kostice by se měl nacházet pod oblastí podpaží. Pokud si nepřejete se kosticemi vůbec zabývat, volte například sportovní podprsenky nebo bezešvé spodní prádlo.

Sportovní podprsenka i pro běžné nošení?

Stále více žen opouští klasický podprsenkový svět a vydává se směrem k pohodlí. Sportovní podprsenka se totiž dá velmi pohodlně nosit celý den, a to velmi elegantně. Například spodní prádlo Calvin Klein je záruka vysoké kvality a dokonale padnoucího střihu. CK podprsenka je navíc synonymem pro skutečně kvalitní a módní značku.

Co se týče materiálu, nejčastěji se používá směs klasické bavlny a bambus. Tyto materiály mají skvělé vlastnosti a výborně se udržují.

Zdroj obrázku: Art_Photo / Shutterstock.com

The post Podle čeho vybírat správně padnoucí podprsenku? appeared first on Kámoška.cz.

Číst více