Výhody a nevýhody spolubydlení? Za levnější život snášíte neřesti druhých

Vzhledem k ceně nemovitostí se posledních pár let netýká spolubydlení jen studentů nebo mladých pracujících. Ušetřit se takhle dá jednoduše. Současně ale tato varianta přináší ztrátu soukromí, a pokud si s dalšími lidmi v domě nesedíte, zaděláváte si na nepříjemné hádky, podvody nebo jinak vyhrocené situace. Jenže je to levnější.

Dohoda o společném užívání

Únavné hádky, boj o místo v ledničce nebo zvuky intimních chvílí z okolního pokoje dokážou člověka pekelně vytočit. Proto se snažte při výběru nového společného bydlení najít kompromis v podobě oddělených pokojů. Vyvarujete se tak nepříjemnostem.

Smlouva spolubydlících nemusí být nutně jen vtipem z oblíbeného seriálu. Zkuste si hned při nastěhování stanovit podmínky, za kterých budete byt společně užívat. Přemýšlejte nad tím, co je pro vás v běžné denní rutině důležité a stůjte si za svým. Ovšem ne na úkor svobody druhých. Pokud si nastavíte pravidla dobře, bude se vám lépe bydlet.

Výhody pochopíte velmi brzy

Jste upovídaný typ, který je nerad sám? Vyberete-li si správné spolubydlící, můžete svůj život obohatit o nové přátele. Navíc výrazně ušetříte, a to i pokud budete bydlet pouze s jedním člověkem. Troufnout si můžete i do sdílení věcí jako jsou hygienické prostředky nebo základní potraviny. A rázem se může z nového bydlení s dalším člověkem vyklubat nové přátelství.

Ať už se rozhodujete ke koupi nového bytu v Praze, nebo chcete ještě šetřit a přetrpíte přítomnost dalších lidí v bytě, zvažte všechny pro a proti.

Autorem článku je Jolana Halalová.

The post Výhody a nevýhody spolubydlení? Za levnější život snášíte neřesti druhých appeared first on Kámoška.cz.

Číst více