Josef Matějka (CZC.cz): Smysl života po prodeji firmy, zvládání stresu v podnikání, investice do technologií

Josef Matějka patří mezi nejúspěšnější české e-commerce podnikatele. Ve svých 20 letech založil e-shop, který dnes známe jako CZC.cz. Ve svých 40 letech ho prodal a ocitl se v situaci, kdy musel začít řešit osobní motivaci a smysl svého života.

Toto téma mi Josef navrhl sám. Když jsme diskutovali o tom, co bychom mohli mým divákům a posluchačům předat, napadlo Josefa právě téma smyslu života po prodeji firmy. Jakmile to nadhodil, okamžitě jsem si vzpomněl na několik majitelů velkých firem, kteří mi řekli, že je vlastně nechtějí prodat, protože by potom nevěděli, co dělat.

Představte si situaci, že prodáte firmu, na účet vám přijde velký balík peněz a vy najednou nemusíte skoro vůbec nic dělat. Josef svou firmu budoval 20 let a najednou do ní už nemusel chodit. Existenciální otázky tedy na sebe nenechaly dlouho čekat a Josef se s nimi musel popasovat.

Kromě tohoto tématu jsme si povídali i o tom, jak při budování byznysu zvládal stres a udržovat si zdravý životní styl. Otevřeli jsme i téma jeho současných investic do technologií a jak vlastně naložil s vydělanými penězi. Rozhovor najdete i v našem podcastu o podnikání, kde si můžete přehrát i můj první rozhovor s Josefem.

www.mladypodnikatel.cz
www.rostecky.cz

Číst více