Kam na letní dovolenou s dětmi: Tipy na výlety i ubytování

Letní prázdniny se rychle blíží. Už víte kam pojedete na rodinnou dovolenou? Vyhledavač explorio.cz mapuje už skoro rok celé Česko a zařazuje do nabídky ty nejlepší hotely pro děti i tipy na výlety v jejich okolí. Lákají vás víc hory, nebo dovolená u vody?

Léto na horách

Hory jsou perfektní celý rok, nečekejte až na sníh. Pokud nemáte rádi velká vedra, bude vám vyhovovat, že tu je vždy o pár stupňů chladněji. A to v době, kdy se tropické teploty stávají běžným standardem, s malými dětmi určitě oceníte.

Menší děti nadchne třeba Pohádková stezka v Krkonoších nebo Mravenčí stezka na Šumavě. Ty větší si užijí adrenalinovou zábavu na bobových drahách, v lanových centrech nebo třeba na obří houpačce s přetížením několik G, kterou najdete v Areálu Plešivec.

Zdroj: Areál Plešivec

Dovolená u vody

Milují vaše děti vodu a koupání? Vybírejte z nabídky hotelů s bazénem nebo se ubytujte přímo v aquaparku. Třeba v hotelu Aqualand Inn na jižní Moravě. Perfektním místem pro malé i velké milovníky vody je třeba přehrada Lipno. Najdete tu několik pláží, spoustu dětských hřišť i rodinných atrakcí a taky nenáročnou cyklostezku pro kola, in-line brusle i kočárky.

Zdroj: Sporthotel Barborka

Chystáte se k moři?

Písek, slaná voda, zábava ve vlnách, sbírání mušliček… Kdo by odolal? Pokud využijete služby cestovní kanceláře, máte dovolenou v podstatě bez starostí. Můžete ale výrazně ušetřit, když si ubytování i letenky rezervujete sami. V dnešní době to není nic složitého, ale je dobré znát pár tipů. Naučte se, jak najít levné letenky.

Prázdniny v sedle

Objevte místa, kde si užijete s dětmi cyklistické výlety. S malými dětmi oceníte nenáročné cyklostezky po rovině, ideální je třeba právě Lipno, jižní Morava nebo jižní Čechy. Ty větší už zvládnou horské cyklostezky nebo třeba Trailpark na Klínovci.

Výlety za zvířátky

Zoo patří k nejoblíbenějším výletům všech dětí. Ty velké vás seznámí i se vzácnými zvířaty a pro děti mívají plno atrakcí, v těch menších zoo se zase většinou můžete se zvířátky seznámit opravdu hodně zblízka. Nezapomínejte ani na česká domácí zvířata a vezměte děti na farmu. Můžete si vyzkoušet třeba nakrmit ovečky nebo podojit kozu.

Zdroj: Penzion Mauritz

The post Kam na letní dovolenou s dětmi: Tipy na výlety i ubytování appeared first on Kámoška.cz.

Číst více