Kolik stojí a jak probíhá operace odstátých uší u dospělých?

Průběh operace odstátých uší, délka rekonvalescence a cena zákroku

Operace odstátých uší probíhá ve většině případů pouze v lokální anestezii. Tato operace je navíc rychlá a také bezbolestná. Jizvy, které vzniknou po zákroku, vám lékař důmyslně zakryje. Rovněž můžete podstoupit také další zákroky, které vyřeší problémy s vašimi lalůčky či ušními boltci. Po prodělané operaci se vám opět vrátí ztracené sebevědomí.

Průběh operace

Operace je velmi rychlá a bezbolestná. Podstoupit můžete rovněž hned celou řadu zákroků, mezi které se řadí například korekce ušních boltců či rekonstrukce vašich ušních lalůčků, které jsou zdeformovány od nošení náušnic. Po naprosto celou dobu operace se doktor bude soustředit pouze na zadní část vašeho ucha. Řez bude veden v záhybu za vaším ušním boltcem. Výsledné jizvy jsou tak vždy skryty právě za boltcem a díky tomu nejsou absolutně vůbec vidět. Celá operace většinou probíhá jednu až dvě hodiny. Pacient je přitom uveden do lokální anestezie. Pokud ovšem pacient chce, může podstoupit také lehkou celkovou anestezii. Operace se rovněž provádí buď ambulantně či při jednodenní hospitalizaci.

Orientační cena zákroku

Orientační cena operace odstátých uší se pohybuje zhruba od 21.400 Kč. Pokud je vyžadována hospitalizace, zaplatíte si ještě zhruba 2.000 Kč za noc. Cena je ovšem pouze orientační a záleží na každé klinice, která zákrok provádí. Většina klinik ovšem umožňuje financování této operace za pomoci měsíčních splátek, a to často s 0 % navýšením částky. Některé kliniky nabízejí možnost splácet zákrok například po 500 Kč měsíčně. Podobné zákroky pojišťovny hradí pouze dětem do deseti let věku.

Délka rekonvalescence po zákroku

Každá operace končí celkovým obvazem hlavy a také studenými obklady. V případě, kdy podstoupíte modelaci boltců, která se provádí nářezem, je zapotřebí ránu zafixovat stehy. V každém případě se délka rekonvalescence pohybuje zhruba v rozmezí okolo tří týdnů.

Řešitelný zákrok i u dospělých žen

Operace, která je spojena s úpravou odstátých uší, nemusí být prováděna pouze u dětí. Tento problém je řešitelný i u dospělých žen, které trápí tato estetická vada na kráse již delší dobu. Ženy si tak z nemocnice odnášejí opět své sebevědomí, o které je deformace uší připravila. Ženy tak často podobné zákroky podstupují stejně tak často, jako například různé plastiky či úpravy obličeje či těla. Žena se totiž může cítit krásná v každém věku.

Další operace uší

Mezi běžné kosmetické vady, se kterými si zkušení plastičtí chirurgové umějí poradit, patří zejména zmíněné odstávající ušní boltce. Ty jsou velmi často vrozenou vadou, která nás může provázet již od samotného dětství, kdy se například již ve školních lavicích setkáváme s posměchem svých vrstevníků. Chirurgicky napravit lze ovšem také neúměrná velikost ušního boltce, boltec s velmi výraznými záhyby, vráskami či natažené boltce. Je rovněž možné nechat si vymodelovat naprosto nové ušní boltce. Výhodou takovýchto zákroků je, že po prodělaném zákroku nikdo neuvidí vzniklé jizvy.

Ničím ojedinělým nejsou ani plastiky ušních lalůčků, které mohou zdeformovat například různé druhy náušnic. Zejména poté můžeme hovořit o takzvaných roztahovácích, které ušní boltec naprosto zdeformují a bez plastického zákroku se nikdy nevrátí do původního stavu. V každém případě není na podobnou operaci nikdy pozdě.

The post Kolik stojí a jak probíhá operace odstátých uší u dospělých? appeared first on Kámoška.cz.

Číst více