Jak zjistit, kdo si prohlíží můj profil na Instagramu?

Lze na Instagramu zjistit, kdo si prohlížel váš profil?

Toto téma zajímá asi každého uživatele tohoto sociálního média. Otázka, jak zjistit, kdo si prohlížel váš profil na Instagramu. Pro mnohé z vás ale máme bohužel špatnou zprávu, zjistit totiž, kdo si prohlíží váš profil na Instagramu, totiž nelze. Pokud i přesto naletíte podvodným trikům, které vám budou slibovat opak, můžete v nejhorším případě přijít o celý svůj Instagramový účet.

Pozor na spamy

Na Instagramu můžete z ničeho nic narazit na spam, který vám bude slibovat, že vám pomůže odhalit, kdo sjíždí váš Instagram. A ač budete obeznámeni s tím, že zjistit, kdo si váš Instagram prohlíží nelze, i přesto na odkaz kliknete a budete se snažit získat nezískatelné. Instagram totiž skutečně, stejně tak, jako Facebook či Linkedin, tuto funkci v žádném případě neumožňuje. Podobný spam, který vás může uvítat slovy „you can see your secret fans“ je ve skutečnosti aplikací pro Anroid či iOS a v podstatě pro vás připraví analýzu toho, kdo vám například dával často palce nahoru či vás obdarovával komentáři a podobně. Toto je ovšem zjistitelné téměř v každé službě, která je poskytována pro správu a také analýzu účtu na vašem Instagramu.

Aplikace, která z vás vyláká přihlašovací údaje k vašemu Instagramu

Pokud se rozhodnete, že si podobnou aplikaci stáhnete, budete vyzváni k tomu, abyste sdělili aplikaci své přihlašovací údaje do vašeho Instagramu. Díky těmto údajům tak získá autor naprosto neomezený přístup k vašemu Instagramovému účtu. Toto privilegium poté využije k tomu, aby na vás slibně vypadající účet umístil spam a díky tomu si bude moci s vaším účtem dělat cokoliv jen bude on sám chtít. Rovněž vás o něj může v krátkém okamžiku připravit.

Nesdělujte nikomu své přihlašovací údaje

Pokud rozhodně nechcete dopadnout podobně, měli byste si pečlivě střežit své Instagramové údaje. Žádná z aplikací totiž rozhodně nemá důvod k tomu, aby z vás mámila přihlašovací údaje k vašemu účtu. Tuto akci řeší sám Instagram, a to přidělením práv dané aplikaci, to se ovšem stále děje v prostoru Instagramu.

V žádném případě se tedy nepokoušejte o nemožné a nesnažte se obejít pravidla Instagramu. Všechny, kteří vás sledují a možná i tak trochu čas od času obtěžují, lehce dohledáte, jelikož vás nejspíše budou neustále zasypávat různými pochvalnými komentáři či lajky.

Jak zjistit, kdo mě stalkuje na Instagramu?

Pokud si výše popsané shrneme, dojdeme k závěru, že zjistit, kdo vás sleduje na Instagramu, popřípadě vás přímo stalkuje, rozhodně nelze. Nic takového totiž na této sociální síti a ani na žádné jiné, dostupné není. Váš Instagram si tak jednoduše budou prohlížet ti, kteří vás pravidelně sledují, lajkují vaše fotografie a příspěvky a také vám rozdávají komentáře. Tyto osoby si můžete velmi snadno dohledat proklikem na jejich přehled. Dále si váš Instagramový profil mohou prohlížet ti, kteří našli u vaší fotografie hashtag či jiný odkaz, který je navedl na váš Instagram. Všechny, kteří vám poté dají Líbí se mi či váš stav okomentují můžete, jak již bylo řečeno, velmi snadno dohledat. K tomuto úkonu ovšem absolutně žádnou aplikaci nepotřebujete. V žádném případě nikoliv aplikaci, která vyžaduje přístup k vaším přihlašovacím údajům.

The post Jak zjistit, kdo si prohlíží můj profil na Instagramu? appeared first on Kámoška.cz.

Číst více