5 důvodů, proč vycestovat na vlastní pěst sama

5 důvodů k cestování na vlastní pěst

Podívej se, co ti může cestování na vlastní pěst dát a proč je někdy lepší nechat drahou polovičku, kamarádku nebo celou partu doma!

1. Získáš nezapomenutelné zážitky

Při cestování na vlastní pěst tě potkají různá dobrodružství a nezapomenutelné zážitky. Poznáš více místní lidi a jejich kulturu, než když bys cestovala s cestovkou, nebo s někým známým z Čech.

2. Zvýšíš si sebevědomí

Dalším dobrým důvodem, proč vycestovat sama, je, že získáš větší jistotu a sebevědomí. Situace, se kterými se setkáš, tě posílí. Budeš více samostatná a pyšná na sebe, že sis dokázala poradit!

Tip: Potřebuješ se zdokonalit v angličtině? Podívej se na článek, jak se rychle a efektivně naučit cizí jazyky!

3. Budeš svým pánem

Nespornou výhodou cestování na svou vlastní pěst bez dalších lidí je, že se nikomu nemusíš přizpůsobovat, ale rozhoduješ se sama za sebe kam a kdy pojedeš, co navštívíš, kde se ubytuješ apod.

4. Lépe se poznáš

Pokud vycestuješ sama, budeš trávit i více času o samotě. Můžeš tak o sobě přemýšlet a lépe se poznat. Možná díky tomu zjistíš, jakým směrem se chceš dál ubírat (zda jít na vysokou, začít pracovat ve vystudovaném oboru nebo kde chceš v budoucnu žít).

Tip: Láká tě dobrovolnictví? Podívej se na náš článek o možnostech stáží po maturitě!

5, Získáš odstup od svých problémů

Rozešla ses s klukem? Máš trable v rodině? Pohádala ses s kamarádkou? Nevíš, jakou práci bys chtěla dělat? Ze zkušenosti cestovatelů víme, že změna prostředí může člověku pomoct s vypořádáním se s problémy.

Tip: Chceš do cestování na vlastní pěst jít, ale potřebuješ se rozmluvit v cizím jazyce? Mrkni na naše jazykové kurzy a vyber si podle svojí úrovně!

Zdroj: cestovanibezhranic.cz

The post 5 důvodů, proč vycestovat na vlastní pěst sama appeared first on Kámoška.cz.

Číst více