Forbes BrandVoice #102 – Pracuji na tom, aby Česko bylo zemí lídrů a manažerů na světové úrovni, říká Jiří Kastner

Česko, české firmy i většina lidí se ráda dívá do minulosti. „My Češi jsme často zdatní vzpomínači. Rádi si povídáme o tom, jaké co bylo, máme rádi historii, milujeme vzpomínky na Baťu a krásné minulé časy,“ říká v podcastu Forbes BrandVoice Jiří Kastner, mentální kouč a byznysový mentor, který už pětadvacet let pomáhá manažerům i podnikatelům měnit způsob, jakým uvažují.

Pokud se ale lidé příliš dívají do minulosti, chybí jim potom často tah na branku, vizionářství, touha růst, být nejlepší a dostat se co nejdál. To se Kastnerovi při jeho práci s klienty daří úspěšně měnit.

A začíná s nastavením mysli. „Mindset je součástí základní trojice úspěšnosti. Pro jakékoliv řemeslo používáte vždy nějaké nástroje, to je toolset. Pro každou lidskou činnost potřebujete určité znalosti, dovednost a kompetence. Ty tvoří skillset. Ale tím nejdůležitějším, ať už ve sportu na hřišti nebo ve firmě v managementu, je mindset, to jak máte nastavenou hlavu a s jakým přístupem nástroje a dovednosti dovedete používat,“ vysvětluje.

Zajímá vás, co po Jiřím Kastnerovi nejčastěji chtějí jeho klienti? Jaký je ideální věk na to začít vlastní startup? A proč někdy příliš terapie může škodit? Chcete vědět, jak transformovat firmy a nebo jak změnit mindset? Poslechněte si celý podcast Forbes BrandVoice.

Číst více