Do třetice všeho zlého

Vlčí smečka je zpět – sešli se už potřetí. A když se tihle tři sejdou, dějí se hrozné věci. Ano, ale o to jde! Je to zábava! Anebo by měla být, když je to Pařba na třetí…
Vlčí smečka je zpět – sešli se už potřetí. A když se tihle tři sejdou, dějí se hrozné věci. Ano, ale o to jde! Je to zábava! Anebo by měla být, když je to Pařba na třetí…
Režisér Todd Phillips navazuje na své divácky úspěšné, „nekorektní“ bláznivé komedie Pařba ve Vegas a Pařba v Bankgkoku. Pařba na třetí je už ale od začátku nastavovaná polívka. Stejný koncept asi nelze se stejnými herci omílat donekonečna. Je vám to jasné už od začátku, kdy se poloretardovaný Alan, žene po dálnici v kabrioletu s přívěsným vozíkem, v němž má žirafu. „Ahoj, jmenuju se Alan a koupil jsem žirafu! Je superkamarádská,“ křičí na kluka do okénka okolo projíždějícího auta. Těsně před tím, než žirafě urazí hlavu na nízkém přejezdu. Navíc Alanovi zemře otec, právě když vysadil své léky. Matka by pro něj chtěla to nejlepší, chtěla by jej uklidit do léčebny s názvem Nové obzory. Prý tam stačí chvíli pobýt a člověk se vrátí… …jako jiný člověk. „Pořád nemůžu uvěřit, že táta umřel. Napadá mě spousta lidí, kteří by měli umřít dřív. Třeba moje máma,“ řeční pak Alan na pohřbu otce (jeden z lepších fórů filmu). Naštěstí jsou tady ale staří kamarádi, kteří jej odvezou vstříc Novým obzorům.
Na cestě do léčebny se všechno zvrtne. I když už jsou to čtyři roky, Vlčí smečku dostihne minulost a stín psychopata Chowa. Někdo jej hledá, někdo, komu dluží peníze. A když právě Chow uprchl z Bangkokského kriminálu, hoši z Vlčí smečky budou tou nejlepší návnadou a lovci zároveň. Mají tři dny na to, aby jej přivedli. Takže se plán mění, podíváme se do Mexika a nakonec také tam, kde to všechno začalo – do Las Vegas. A je to tady. Las Vegas, město, které by se mělo vypálit od základů, jak kluci správně říkají.
Film je možná protentokrát obohacen i mnoha akčními scénami, respektive parodií na tento žánr, ale to mu na atraktivitě nepřidá. Jen málo fórů navíc zůstává ještě vtipnými, nějak to všechno vyčpělo. To, co bylo dřív dementně vtipné, je už jenom dementní. Originální název trilogie zní Hangover, a třetí díl, prý už skutečně poslední, tak příznačně plní celý význam anglického slova. Je to kocovina. U představitele obtloustlého Alana, Zacha Galifianakise, vám to ani nepřijde, protože v jiných filmech snad ani nehraje, ale u Bradleyho Coopera nebo Johna Goodmana, jde tak trochu o ničení kariéry. V případě Pařby na třetí nejde o impozantní finále, jak lákají diváky trailery v kinech, ale spíš o impotentní finále.
Read more…

Číst více