10 tipů na romantickou dovolenou v Česku

Jak vyrazit na dovolenou po ČR?

Možností, kam vyrazit na letní romantickou dovolenou v ČR, je skutečně více než dosti, a to stejně tak jako například možností, jak na tuto dovolenou vyrazit. Záleží samozřejmě pouze a jen na vás jakému typu cestování dáváte přednost a zda se ani po pominutí pandemie nebudete například obávat toho nechat se ubytovat v hotelu. Pokud jste úzkoprsí, a i přesto byste rádi na zaslouženou dovolenou v ČR vyrazili, zkuste si například pronajmout karavan, který vám poskytne bezpečné útočiště po celou dobu vašeho cestování a k tomu všemu vám poskytne také nezapomenutelný zážitek.

Kam vyrazit na dovolenou v ČR?

Plánujete již nyní dovolenou v ČR, jelikož vám tento výjimečný stav zpřetrhal plány vaší vysněné dovolené? V tom případě se nechte inspirovat několika výjimečnými místy, na která byste rozhodně měli zavítat a která vás mimo jiné jistě nezklamou. Na některých místech se navíc budete cítit téměř tak, jako byste se cítili u moře.

Vinařství Václav v Hustopečích vás jistě nadchne

Milujete víno a chtěli byste prozkoumat krásy jižní Moravy? V tom případě vyrazte do vinařství Václav, které se nachází v Hustopečích na jižní Moravě. Zde na vás budou čekat překrásné čtyři apartmány, které pojmou až 14 osob. Pokud navíc milujete vína, která mají výrazně minerální chuť, jako má například Pálava, Sauvignon či Ryzlink rýnský, je pro vás toto vinařství jako stvořené.

Objevte kouzlo Lichtensteinské stodoly

Nedaleko Olomouce v krásné obci Bělkovice-Lašťany leží krásná Lichtensteinská stodola, která v nedávné době prošla výraznou rekonstrukcí a která vám tak nabídne úžasný odpočinek, který bude okořeněn romantickou atmosférou, která je patrná ze všech koutů na tomto místě. Mimo jiné je tato stodola výborným výchozím bodem pro cykloturistiku a také výlety po památkách, kterých je v místě více než dosti. Osloví vás jistě hrad Bouzov, bazilika, která se nachází na Svatém Kopečku či krásné Javoříčské jeskyně.

Wellness v Resortu Maximus v Brně

Na tomto místě si užijete nejen vy a váš partner, nýbrž také vaše děti. Resort Maximus v Brně je totiž králem wellnessů vůbec. Takzvaný Infinit Maximus je termální a také saunový svět, který patří mezi malé české divy. Dominuje mu totiž krásné tyrkysové jezírko, které na vás dýchne exotikou. Mimo jiné je na tomto místě k mání termální bazén, Whirlpool a také neuvěřitelných 11 druhů saun.

Statek Polžov

Kousek od Českých Budějovic na vás dýchne romantický statek Polžov, na kterém se můžete nechat ubytovat jako praví farmáři. Pokud toužíte po tom ochutnat život na statku, kde můžete jednoduše vypnout a nic neřešit, je pro vás toto místo jako stvořené. Pokud milujete zvířata a klid, není lepší volba.

Bed & Bike Prachatice pro všechny sportovce

Pokud se necháte ubytovat v hotelu Bed & Bike Prachatice, budou vám zdarma půjčena elektrokola, se kterými můžete provádět dlouhé výlety s celou rodinou i když na tom zrovna není vaše kondice dobře. Projet si celé Prachatice na elektrokole, je zážitek k nezaplacení.

Hotel Iris v Pavlově

Jižní Morava má svým hostům skutečně, co nabídnout. Na tomto místě se totiž doslova zastaví čas. Pokud se chcete po náročně stráveném začátku letošního roku trochu uvolnit, tak jedině v hotelu Iris v Pavlově. Čekají tu na vás totiž sauny, zábaly, gurmánské večeře s dobrým vínem a spoustu dalšího.

Za vínem do Mikulova

Ani v Mikulově nebude o dobré víno nouze. Historické město, které je plné architektonických památek vás doslova okouzlí. Toto místo rovněž slouží jako strategický výchozí bod pro všechny vaše cyklovýlety. Projet se můžete okolo Novomýlnské nádrže, vinných sklípků i tolik oblíbené Pálavy. Za zmínku rovněž stojí návštěva zámku Lednice.

Uvolněte se ve městě piva

Plzni zákonitě vévodí Plzeňský Prazdroj, do kterého rovněž můžete v rámci svého pobytu na tomto místě zavítat. Mimo jiné vás zde ohromí Katedrála sv. Bartoloměje, historická podzemí, překrásná Zoo či muzeum loutek anebo Velká synagoga.

Karlovy Vary pošimrají vaše smysly

V Karlových Varech na vás čekají nejen krásné lázeňské promenády, které stojí za to nejen večer, nýbrž také notná dávka gastronomických zážitků, které si můžete vychutnat ve vyhlášených místních restauracích. K tomu všemu stačí přidat pár wellness večerů ve dvou a o romantickou dovolenou ve dvou máte postaráno.

Privátní spa obohacena o finskou saunu na vás čeká v Mamma’s Boutique Hotel v Poděbradech

Pokud chcete vědět, kam jezdí na dovolenou celebrity, tak je to právě toto místo. V samotném srdci Poděbrad na vás čeká kouzelná spa s finskou a také bio saunou. Mimo jiné si přímo v hotelu můžete vypůjčit kola a lenošení na několik okamžiků vyměnit za poznávací výlet na kolech třeba u soutoku Labe a Cidliny.

Kolik vás bude dovolená v ČR stát?

Pokud si budete chtít půjčit karavan a s ním budete chtít procestovat své vytoužené destinace v ČR, může vás cena zapůjčení vyjít zhruba na 3.000 Kč až 4.000 Kč za den. Samozřejmě záleží na typu karavanu, motorizaci i vybavení. Minimálně si však můžete karavan půjčit na 8 dní.

V případě, kdy se rozhodnete ubytovat se v hotelu či penzionu, počítejte vždy s tím, že cena je v letní sezóně vždy o poznání vyšší než mimo ni. U finální částky hraje velkou roli hned několik faktorů. Vesměs vás ovšem může vyjít například ubytování na jižní Moravě na 10 dní, zhruba na 8.000 Kč až 10.000 Kč. Opět ovšem záleží na typu penzionu a dostupnosti atraktivních turistických míst v jejím okolí.

V každém případě se připravte na to, že pokud se budete chtít na místě zdržet například 14 dní, rozhodně počítejte s kapesným ve výši 20.000 až 25.000 Kč.

The post 10 tipů na romantickou dovolenou v Česku appeared first on Kámoška.cz.

Číst více