Jak vybrat správný typ náplasti pro děti?

Začněte volbou motivu

Na děti se musí od lesa. Bolístka není nic příjemného a může být spojena s brekem a špatnou náladou. To se může opakovat vždy, když je náplast potřeba vyměnit. Proto je dobré dítěti přinést pozitivní emoce. Jednou z cest je zajímavý motiv na náplasti. Právě nejrůznějšími motivy jsou dětské náplasti specifické hned na první pohled. Co třeba náplasti s motivy komiksových hrdinů? Ty nabízí mimo mnoha dalších motivů náplasti značky Leukoplast.

Váš potomek bude svou náplast všem hrdě ukazovat a bude barvitě a s úsměvem vyprávět o tom, jak ke zranění přišel.

Dětské náplasti mají i další specifika

Nejde ale jen o to, jak náplast vypadá. Dětské náplasti se liší od těch „dospěláckých“ i svými vlastnostmi. Dětské náplasti bývají hypoalergenní. Jsou více prodyšné a celkově šetrnější k citlivé dětské pokožce. Vzhledem k tomu, že náplasti nejčastěji používáme na prsty, bývají dětské náplasti i rozměrově menší – stejně jako dětské ručičky.

Jaké vlastnosti od náplastí vyžadovat?

Stejně jako v případě kteréhokoliv jiného zboží i v případě dětských náplastí máte na trhu mnoho různých výrobků odlišných vlastností. U dětských náplastí potřebujete, aby náplast byla odolná. Je pravděpodobné, že dítě si nebude příliš dávat pozor na to, jestli náplast namočí do vody, nebo zda se při nějaké činnosti může sloupnout. Proto musí náplast dobře držet a být ideálně voděodolná. Voděodolná náplast ale neznamená, že je náplast vhodná ke koupání. Pozor tedy na to, abyste tyto dva rozdílné produkty nezaměnili.

Jenže zároveň musí být náplast prodyšná, aby pokožka mohla dýchat a rána nezačala mokvat. To by pro hojení nebylo příliš žádoucí. Samozřejmostí by pak měla být přítomnost polštářku. Na bolavou ránu nikdy nelepte dítěti náplast bez něj.

Na co ještě nezapomínat?

Náplast bychom měli dítěti nalepit vždy až ve chvíli, kdy je rána vyčištěná. Je tedy zbavena všech mechanických nečistot a byla vydezinfikovaná. Díky tomu výrazně urychlíte hojení a předejdete nepříjemným komplikacím.

Náplasti vždy mějte v dostatečném množství uložené v domácí lékárničce a berte si je s sebou i na cesty. Je dobré mít vždy několik kusů po ruce. Nikdy totiž nevíte, kdy si vaše dítě může malé poranění způsobit.

 Zdroj obrázku: M-Production / Shutterstock.com

The post Jak vybrat správný typ náplasti pro děti? appeared first on Kámoška.cz.

Číst více