Akvarijní rybky a krmení živým krmivem

Mezi nejznámější krmivo pro akvarijní ryby lze určitě zařadit komáří larvy červené (patentky), komáří larvy bílé (Koretry), nítěnky, roupice a artemie (korýši).

Živá potrava v sáčku

V dnešní době již mají e-shopy k dispozici živou potravu pro akvarijní rybky v sáčku. Ten obsahuje živný roztok a díky tomuto roztoku vydrží živá strava 5-6 týdnů v lednici ve stoprocentním stavu. Během této doby nedochází k jejich úhynu a jsou stále v pohybu. 

Jednou z možností jak si zajistit živou potravu pro rybičky doma, je zakoupit si ve specializovaném e-shopu vajíčka artemie (žábronožka solná) a po nasypání do slané vody počkat 24 hodin až se žábronožka vylíhne. Následně je vylijeme do akvária mezi rybky. Krmením touto potravou dosáhnete jejich lepšího zdraví a vybarvení. 

Jaké jsou klady a zápory živé potravy

Určitě však bude vhodné před nákupem živé potravy vědět klady i zápory takového stravování. Používaná suchá krmiva jsou vyráběna takovým způsobem, aby obsahovala většinu potřebných prvků stravy, avšak živé krmivo bude vždy obsahovat více takových prvků. Vždy se během výroby určitá část prvků vytratí. Nevýhodou je také vyšší cena živé potravy. Dále je také třeba podotknout, že živé krmivo je nositelem nemocí akvarijních ryb.  Ovšem mraženou potravu lze přechovávat na rozdíl od potravy živé i několik měsíců. 

Rada na závěr

A také se ptáme, co je jako strava vhodnější? Určitě je pravda někde uprostřed, tzn. , že základ stravy by mělo být umělé krmivo vysoké kvality a v pravidelných intervalech dodávat také krmivo živé. 

The post Akvarijní rybky a krmení živým krmivem appeared first on Kámoška.cz.

Číst více