Jak na klasický styl?

Moderní interiér uplatňuje jednoduchost v každém detailu interiéru, včetně nábytku. Klasický styl interiérového designu inspirovaný starověkými Řeky a Římany je navíc popisován jako rafinovaný a elegantní. Dosahuje vyváženosti a harmonické elegance v každém prvku.

Základy klasického stylu

Za prvé, barvy jsou velmi důležitou součástí moderního klasického interiéru. Můžete kombinovat barvy nábytku, prostoru nebo stěn. Stejně tak dekorace nebo obrazy. Dokonalá paleta moderního klasického interiéru však musí být co nejjednodušší. Hlavní barvy tohoto stylu jsou šedá, stříbrná, bílá a také černá. Stejně tak se perfektně hodí k tmavě hnědým a modrým odstínům.

Vytvořte nádech minimalistického stylu a kombinaci moderního stylu s vysoce kvalitními materiály. Navíc použijte přírodní masivní materiály, které dodají modernímu klasickému interiéru elegantní nádech. Například zlaté detaily, sklo, mramor, kov nebo samet, jsou perfektní volbou pro tento nadčasový styl. V kuchyních a koupelnách dodá interiéru podlaha z přírodního kamene kouzlo starého světa. Kromě toho dřevěné podlahy v obývacím pokoji nebo jídelně vytvoří moderní zajímavou kombinaci pro minimalistický design.

Jednoduché linie, doplňky a dekorace. Každý detail v interiéru vašeho domova může vaše místo zvýraznit. Může jí být jediná květina ve skleněné váze nebo dobře umístěná umělecká malba. Stejně tak minimalistické kresby na zdi nebo polštáře s geometrickým vzorem dokáží dodat pokoji zajímavý vzhled. Pohrát si můžete i s čalouněním nábytku. I jednoduchý potah zdánlivě obyčejné židle dokáže najednou celý prostor proměnit.

Klasický styl a nábytek

Nábytek, vhodný pro klasický styl je výrazný a často kombinuje kovové nebo dřevěné materiály. Pro malý byt nebo pracovnu je skvělou volbou dvoumístná pohovka s doplňky z kovových pásků, nebo s neobvyklým čalouněním. Základem ale je nemíchat jednotlivé typy kovových doplňků. Pokud máte například zrcadlo v mosazném rámu, nebude ladit s chromovými nohami vašeho pracovního stolu. Pro klasický styl platí pravidlo, že méně je více.

Moderní styl miluje drama. Máte-li například obývací pokoj v odstínech šedé a bílé, rozhodně se nerozpakujte umístit do interiéru jeden výrazný kus nábytku, který na první pohled zaujme. Může to být neobvyklá lampa, odvážné křeslo, umělecké dílo, nebo třeba jen polštáře se zlatým vzorem na potahu. Pro inspiraci můžete nahlédnout na YourHomeStory, a vybavit svůj domov v klasickém stylu, a při tom moderně, účelně a pohodlně.

Zdroj foto: ImageFlow / Shutterstock.com

The post Jak na klasický styl? appeared first on Kámoška.cz.

Číst více