Sedm návykových mobilních her, které zvýší vaše

Představuji vám sedm titulů, které by vás měly zajímat (pokud chcete, aby se váš mozek povznesl do výšin svého potenciálu). Stačí se pro jednu z nich rozhodnout a budete se k ní pravidelně vracet.

Zmíněné aplikace sice nejsou totožné – každá k věci přistupuje trochu jinak, klade důraz na jiné aspekty a má trochu jinou funkcionalitu. Pojďme si tedy každý z nich otestovat, a pak se alespoň pro jeden rozhodnout a zůstat u něj delší dobu.

Lumosity 

Lídr na trhu aplikací / her pro trénink mozku. Lumosity funguje od roku 2007 a celosvětově si již získal přes 70 milionů uživatelů. Program je založen na velkém množství kognitivních vědeckých studií, které prokázaly, že provádění různých mentálních cvičení může zlepšit paměť a duševní schopnosti. Aplikace je zdarma, ale za plnou funkčnost musíte zaplatit předplatným.

Matematické cvičení 

Spousta z nás matematiku prostě nenávidí. To je však pravděpodobně způsobeno tím, že na školní scéně nám to bylo prezentováno jako obtížné, nezajímavé… Mezitím aplikace jako Math Workout ukazují, že matematika může být skvělá zábava. Stačí si každý den začít hrát s čísly a brzy se dočkáme efektů (které bude aplikace sledovat).

Eidetic 

Aplikace, která by měla zajímat především ty, kteří si všimli, že se jim zhoršila paměť. Eidetic umožňuje trénovat především tuto funkci našeho mozku. Ptá se nás, co si chceme zapamatovat, a pak se k té věci v nepravidelných intervalech vrací a ptá se nás na to. Náš pokrok je uložen v cloudu, takže můžeme pokračovat v zábavě (tréninku) z jakéhokoli zařízení.

CogniFit Brain Fitness 

CogniFit je společnost, která od roku 1999 zkoumá software, který by mohl zlepšit výkon mozku. Připravovala mj Různé kognitivní testy a tréninkové programy pro lidi s ADHD, depresí, dyslexií, dyskalkulií a dokonce i pro ty, kteří podstupují chemoterapii. Na druhou stranu si do chytrého telefonu Nova 9 můžeme stáhnout aplikaci CogniFit Brain Fitness, ve které je 10 výzev, které mozku umožňují rozvíjet se v různých aspektech, jako je zapamatování nebo prostorové vnímání.

BrainHQ 

Aplikace vyvinutá týmem více než 100 neurovědců. Nabízí celkem přes 25 pestrých cvičení a testů, díky kterým můžeme dosahovat a sledovat svůj pokrok. Rozmanitost aktivit obsažených v BrainHQ je jednou z jeho největších výhod. Hra navíc zaručuje komplexní pokrok a je při ní velká zábava (koneckonců nejlepší trénink je ten, se kterým se bavíme!).

Vrchol 

Jedná se pravděpodobně o jednu z nejkrásněji navržených aplikací tohoto typu, a proto by měla být zajímavá pro lidi s vysokým smyslem pro estetiku. To však samozřejmě není její jediná výhoda. Peak byl vytvořen společnou prací neurovědců a vývojářů videoher, díky čemuž je nejen efektivní, ale také opravdu zábavný. Za zmínku stojí i funkce „osobní trenér“, která nám pomáhá vybrat ten nejlepší trénink v danou chvíli. K hraní této hry potřebujete pouze slavnou Nova 9.

Xperica HD 

Jedna z nejzajímavějších logických her, která zasáhla mobilní zařízení. Toto je návrh pro lidi, kteří chtějí rozvíjet své dovednosti experimentování, pozorování a objevování. Xperica HD nám umožňuje vymýšlet a pozorovat výsledky výzkumu pomocí různých fyzikálních zákonů. 

The post Sedm návykových mobilních her, které zvýší vaše appeared first on Kámoška.cz.

Číst více