Zařiďte si dětský pokoj z přírodních materiálů

Udržitelný domov

Jste zastánci udržitelného a ekologického životního stylu? Chcete žít udržitelně pro naši planetu? Víme, že v dnešní době není možné žít zcela bez odpadu, tzv. zero waste. Přírodě však můžete pomoci i malými krůčky a trochou svého vlastního úsilí.

V této souvislosti se vždy nejvíce mluví o třídění odpadu. Přírodě však nepomůžete pouze tříděním. Stejně udržitelně a ekologicky můžete postupovat i při zařizování svého domova. Stejně jako můžete například plastové nákupní tašky nahradit síťovanými, můžete podobně vybavit dětský pokoj.

Při výběru dětského nábytku, dekorací a doplňků proto vsaďte na přírodní materiály, které jsou správným řešením nejen pro vás, ale i pro vaše děti a životní prostředí.

Zdroj obrázku: Photographee.eu / Shutterstock.com

Učte své děti o jejich vztahu k přírodě

Již od útlého věku můžete děti učit žít vědomě, udržitelně a ekologicky. Kromě toho, že je můžete naučit třídit odpad, je můžete také naučit šetrnosti k životnímu prostředí. I při zařizování dětského pokoje můžete výběrem správných výrobků podpořit ekologické myšlení dětí a jejich učení o přírodě. Navíc, když se to dělá hravou formou, děti si to rychleji a snadněji osvojí. Celý proces výuky a učení tak bude mimořádně efektivní.

TIP: Přemýšlíte o nových dekoracích nebo doplňcích do dětského pokoje z udržitelných materiálů? Inspirujte se kolekcí výrobků pro udržitelný domov v EKO sekci na Biano. Příroda vám poděkuje.

Zdroj obrázku: Followtheflow / Shutterstock.com

Dopřejte svým dětem jen to nejlepší

Dnes není vůbec těžké zařídit si domov pohodlně, moderně a zároveň ekologicky. Nábytek, dekorace nebo bytový textil z udržitelných materiálů jsou skvělou volbou pro každého. Bambus, dřevo, vlna nebo oblíbená juta jsou kvalitní přírodní materiály, které jsou vhodné i pro alergické děti.

Jaké jsou kvalitní přírodní materiály vhodné i pro alergiky? 

  • masivní dřevo
  • bambus
  • vlna
  • len
  • juta

Součástí dětského pokoje jsou kromě materiálů ale i barvy a nátěry. Ty byste měli vybírat netoxické. Klasické toxické barvy totiž obsahují těkavá organická rozpouštědla a ve vzduchu mohou zůstat týdny.

U hraček a drobnějších předmětů se vyvarujte levným plastovým produktům, které mohou obsahovat další látky nevhodné pro děti. Čtěte dobře složení i příbalový leták, zaměřte se na certifikáty.

Zdroj obrázku: All About Space / Shutterstock.com

U textilu vybírejte rovněž podle složení přírodní vlákna jsou sázkou na jistotu. Vhodný je třeba len nebo organická bavlna. Pokud se bavíme o lůžkovinách a dětském povlečení, nezapomeňte jej před prvním použitím vyprat. 

Dopřejte svým dětem to nejlepší a vsaďte při zařizování na správné udržitelné kousky.

The post Zařiďte si dětský pokoj z přírodních materiálů appeared first on Kámoška.cz.

Číst více