Špunty do uší: Záchrana při lehkém spánku, ale i důležitý prvek bezpečnosti práce

Proč špunty do uší?

Dlouhodobé vystavování se hluku může mít velmi špatné následky na náš sluch, proto je důležité se vhodně chránit. Ochrana sluchu proti hluku by neměla chybět na stavbách, v dílnách, ve výrobě i na dalších místech. Špunty do uší jsou praktickým řešením, jak se dlouhodobě chránit. Jsou totiž pohodlné i při několikahodinovém nošení, přičemž s nimi nemusíte nijak manipulovat. Ocení je i ti, kterým jsou nepříjemné mušlové chrániče, například kvůli pocení či nepohodlí při nošení.

Kdy špunty nenosit

V některých případech nejsou špunty vhodnou ochranou. Jestliže jste v práci vystaveni hluku opakujícímu se v kratších intervalech, pak oceníte spíše takový produkt, který můžete z uší snadno sundat a zpět nandat. Tedy mušlové či třmenové chrániče sluchu. Špunty jsou mnohdy nedostačující ochranou, pokud je hladina zvuku velmi vysoká. Proto je můžete doplnit klapkami na uši.

Výběr špuntů

Jestliže si vybíráte ucpávky do uší, zaměřte se hlavně na rozsah, ve kterém tlumí zvuk. Čím vyšší tato hodnota je, tím méně hluku pronikne do vašich uší. Úroveň hluku musí být snížena pod 80 dB, ovšem nevolte příliš tlumící špunty, kvůli kterým byste nemuseli slyšet vůbec nic kolem sebe.

Mírná zvuková izolace kolem 20 dB se hodí například do hlučné kanceláře, ovšem na stavbách a průmyslu volte spíše útlum v rozmezí 30—40 dB. Rozmanitou nabídku má e-shop Hoffmann Group, kde najdete přesně to pravé pro sebe.

Špunty do uší musí být vyrobeny z kvalitních materiálů, aby byl zajištěn komfort při jejich nošení. Záleží pak už jen na vás, jaký model se vám zalíbí nejvíce.

Zdroj obrázku:

simez78 / Shutterstock.com

The post Špunty do uší: Záchrana při lehkém spánku, ale i důležitý prvek bezpečnosti práce appeared first on Kámoška.cz.

Číst více