Jak rychle a efektivně vysát byt?

Začněte podlahou

Nejvíce nečistot, smítek, vlasů a drobečků se vyskytuje hlavně na podlaze. Pravidelné vysávání tedy pravděpodobně budete začínat právě podlahou. Protože v domácnosti často bývá více druhů podlahové krytiny a kombinují se koberce s tvrdými podlahami, připravte si dopředu všechny potřebné nástavce. Pro vysávání podlahy jsou praktické hlavně tyčové vysavače.

Aby bylo vysávání skutečně efektivní, je dobré zohlednit velikost ploch a celého bytu již při výběru vysavače. Od toho se totiž bude odvíjet kapacita sběrného sáčku či nádoby pro zachytávání nečistot. U malého vysavače do velkého bytu by totiž bylo potřeba několikrát vysypat nádobu či vyměnit sáček, což celý proces vysávání zbytečně prodlužuje a komplikuje. Zvláštní nároky na vysavač a nástavce budete mít také v případě, kdy vlastníte chlupatého domácího mazlíčka.

Nezapomeňte na rohy a místa pod skříněmi

Při vysávání podlahy se podívejte také do rohů, kam bývá lepší použít speciální úzkou hubici. Nezapomeňte i na místa pod sedací soupravy, skříněmi a podobně, kde se také drží prach a mohou zde být zapadané nečistoty.

Robotický vysavač pro každodenní vysávání

Pro každodenní čistou podlahu téměř bez námahy dnes existují moderní pomocníci v podobě robotických vysavačů. Stačí je jednoduše zapnout a v případě potřeby vysypat zásobník na nečistoty. Během vysávání podlahy se tak souběžně můžete věnovat úklidu na poličkách a dalších vyvýšených místech, kam se tento vysavač nedostane. Problémem zůstává, že robotický vysavač v mnoha ohledech plnohodnotně nenahradí vysavače klasické. Hodí se tak spíše pro prodloužení intervalů s nutností běžného vysávání. Pokud se rozhodnete robotický vysavač přesto zvolit, vybírejte pečlivě a porovnejte detailně parametry zvolených modelů. Pomoci vám mohou například dostupné recenze a srovnání.

Nástavce na sedačku a prach na policích

Na perfektní úklid prachu ze sedací soupravy, židlí, poliček, stolů a dalších míst zvolte odpovídající nástavce. Pozor si dejte na případné poškrábání citlivějších materiálu, kde je lepší využít speciální kartáčový nástavec.

Na drobné vysávání na stole, sedačce a podobně může pomoci i ruční akumulátorový vysavač, který stačí popadnout a jednoduše a rychle vysát rozsypané nečistoty. Pro důkladnější vysávání to však bude chtít větší výkon, jaký zvládnou nabídnout velké modely vysavačů.

The post Jak rychle a efektivně vysát byt? appeared first on Kámoška.cz.

Číst více